Köptips: Köttkvarn

Är det inte en fantastisk känsla att stå på gräsmattan på sommaren och grilla några riktigt grymma burgare, som du dessutom malt köttet själv. Du har hittat den perfekta kombinationen utav fett och kött. Smakerna är som från en annan planet och det bara vattnas i munnen på dig när du känner doften. På senaste tiden har det börjat poppa upp gourmet restauranger som satsar fullhjärtat på hamburgare och smakerna är fantastiska. Men hur får man till en så grym smak på köttet? Vi tänker i denna artikel berätta om hemligheten för den perfekta hamburgaren och knepet för detta är en köksmaskin även känd som köttkvarnen. Vilken köttkvarn ska man välja och vad bör man se över innan man köper? Det berättar vi i denna artikel, haka på!

Storlek på köttkvarnen

Som du säker läste i vår artikel om wokpanna så är det viktigt att titta på storleken innan du väljer din köttkvarn. Du bör se till att du faktiskt har plats i ditt kök och att du kan ha den relativt lättillgängligt då du annars riskerar att inte använda den såpass mycket som du kanske egentligen vill göra. Något du bör tänka på när det kommer till storleken på köttkvarnen är hur mycket kött du faktiskt kommer att mala. Är ni en hel familj och behöver väldigt mycket köttfärs? Du tycker vi att du ska välja en lite större köttkvarn. Se alltid till att det finns rätt tillbehör till köttkvarnen så att du kan välja hur grovmalen köttet ska bli.

Elektriskt köttkvarn

Det finns olika typer utav malning som köttkvarnarna kan ha. En manuell köttkvarn har varit det absolut vanligaste i alla dessa år och visst har det sin charm att stå och mala för hand. Däremot har det på senare tid som tur är dykt upp en hel del automatiska och elektriska köttkvarnar som gör jobbet otroligt mycket enklare. Den enda egentliga nackdelen med en elektrisk köttkvarn är att du alltid måste ha ett uttag tillhands för att kunna använda den. Så länge du använder den i ditt hem så är detta problemet väldigt minimalt.

Pris

När det kommer till pris på en köttkvarn så är det samma sak som gäller med de flesta produkter du köper. Du får i princip alltid vad du betalar för. Vi skulle rekommendera dig att faktiskt lägga en extra peng på detta så att kvarnen håller sig länge. Du kan ofta hitta köttkvarnarn på ICA/Coop men kvalitén på dessa är under all kritik. När de kommer till de manuella kvarnarna så är det inte lika hårt med priset då de allra flesta av dem fungerar väldigt bra. Det är när man letar efter en elektrisk köttkvarn det gäller att faktiskt välja de som är lite dyrare. Du kommer spara på det i längden då de billigare alltför ofta går sönder för minsta lilla.

Avslutningsvis

Vi hoppas att denna artikel har fått er att förstå lite mer vad det är man ska titta på när man ska köpa sig en köttkvarn. Vi rekommenderar verkligen att ni kollar runt och gör research för det kommer ni aldrig att ångra. Det kan även vara bra att gå in i en butik för att få hjälp utav den lokala säljaren.

Mer information om köttkvarnar kan ni hitta här.