Kötips: Vinkyl

Vin är en dryck som druckits i hundratals år. Att ta ett eller två glas vin till maten är något som inte är alltför ovanligt i varje hem. Vi på Euro kitchen förespråkar verkligen inte alkohol men det finns en hel del studier som tyder på att det faktiskt finns en del fördelar med att konsumera alkohol, i alla fall vin. Idag finns det såklart även alkohol fria viner som vi tycker absolut håller måttet när det kommer till båda smak och konsistens.

Nu är vi inte här för att berätta om själva drycken utan denna artikel kommer att handla om själva förvaringen utav dina viner. Vanligtvis så förvarar nog de allra flesta svenskar sina viner antingen i ett kylskåp eller bara öppet i sitt kök eller vardagsrum. Självklart fungerar detta alldeles utmärkt men om du vill ha det där lilla extra så vill vi resa en hand för vinkylen.
Du slipper bygga dig en autentisk vinkällare och kan istället bara placera vinkylen någonstans i ditt hem.

När det kommer till valet av vinkyl så finns det en hel del olika modeller och det kan absolut ge en rätt bra huvudvärk som knappt huvudvärkstablett kan hjälpa emot. Eftersom vinkylar lätt kan sticka iväg i pris kan det vara bra att veta lite vad man ska kika på innan man öppnar plånboken. Lås oss leda dig till ljuset i tunneln.

Typ utav vinkyl

Det är vanligast att man splittar upp vinkylarna i 3 olika typer.

Fristående – En fristående vinkyl är alltså en kyl som står fristående. Du behöver inte bygga in den i skåp eller hyllor. Dessa är extremt enkla att ha att och göra med. Du bara kopplar in strömuttagen och den är redo att köras.

Integrerad – En integrerad vinkyl är precis som det låter. Denna modell bygger du in i ditt kök eller till och med bar ifall du har detta hemma. Du kan tänka dig lite som det ofta brukar vara med ikea-kök när det kommer till kyl & frys. Dessa blir oftast en snyggare och mer stilren lösning om man jämför med den fristående.

Bordskyl – Detta är budgetvarianten utav vinkylar som är mycket mindre till storleken. Det är ett enklare och mer smidigt alternativ om du inte har alltför mycket plats där hemma men ändå vill känna lyxen utav en vinkyl. Om du har en liten lägenhet så är detta valet absolut ett vi kan rekommendera er.

Ljudnivå

Detta är kanske något man inte tänker på i första han men det kan faktiskt bli ett problem med högljudda vinkylar. Vi rekommenderar er att ni går in i butik och lyssnar på de inkopplade kylarna för att få er ett hum om hur den låter. Oftast så har dagens vinkylar väldigt bra ljudisolering då de har kommit in mycket klagomål.

Storlek

Den förmodligen absolut största saken att titta på när det kommer till vinkylar är storleken. Den måste självklart få plats i ditt hem. Som vi skrev ovan så är en bordskyl någon vi skulle rekommendera ifall du bor litet. Vill du däremot satsa på stort så är en integrerad vinkyl det absolut snyggaste och har du både budget och utrymme så skulle vi rekommendera detta alternativet alla dagar i veckan.